Na het schudden van vele handen tijdens de nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2020 van de gemeente in de Purmaryn sprak burgemeester Don Bijl zijn nieuwjaarstoespraak uit. Na een optreden van het Stedelijk Orkest onder leiding van dirigent Edwin Paarlberg las Gerda Hooijberg van Dichterskring Waterland het winnend gedicht 75 jaar vrijheid voor. Het gedicht hangt levensgroot aan de poëziemuur tegenover boekhandel Het Leesteken in de Zuidersteeg. Het bestuur van Stichting Veteranen Purmerend werd verzocht op het toneel te komen, waar burgemeester Don Bijl voorzitter Peter Stiphout de Gouden Waarderingsspeld opspelde.

Purmerend kreeg 26 april 2016 - de dag voor Koningsdag - twee nieuwe Ridders en zeven nieuwe Leden in de Orde van Oranje Nassau. Ons bestuurslid - Peter Stiphout, voorzitter van Stichting Veteranen Purmerend - werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Decorandus (71) ontplooit/ontplooide de volgende vrijwillige activiteiten:

  • Peter Stiphout was lid van de wijkkerngroep Overwhere en later
  • secretaris van de wijkwerkgroep Veiligheid & Verkeer en had regelmatig overleg met politie en gemeente.
  • Sinds 1999 is decorandus lid van de werkgroep Postactieven van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren. Deze vereniging is zowel een vakbond als beroepsvereniging en organiseert diverse activiteiten. De Werkgroep wordt gezien als een spin in het web.
  • Tevens is hij namens de KVMO lid in het Veteranenplatform, met als doelstelling het behartigen van de belangen van Nederlandse veteranen.

Niet Vergeten !!

Veteranencafé
07 okt 2020
14:00 -
Spijkerman Eten & Drinken
Veteranencafé
04 nov 2020
14:00 -
Spijkerman Eten & Drinken