Purmerend kreeg 26 april 2022, de dag voor Koningsdag, een  nieuwe Ridder en zes nieuwe Leden in de Orde van Oranje Nassau. Ons bestuurslid, Roy Sutherland, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Decorandus (81) ontplooit/ontplooide de volgende vrijwillige activiteiten:

Roy Sutherland zet zich sinds 2005 tot op heden geheel vrijwillig in voor vrienden, kennissen en familie voor het aanvragen van uitkeringen krachtens de Wubo, deWet Uitkeringen burger-oorlogsslachtoffers 1940-1945 en de Wuv, de Wet Uitkering vervolgingsslachtoffers 1940-1945;

Sinds de oprichting van de Stichting Veteranen Purmerend in 2010 maakt decorandus deel uit van  het stichtingsbestuur als algemeen bestuurslid;

Decorandus is naast zijn Koninklijke onderscheiding tevens drager van het Nieuw-Guinea Herinneringskruis en het Draaginsigne Veteranen.

Op donderdag 17 juni 2021 heeft burgemeester Don Bijl een "Witte Anjerperkje" geopend. Meerdere gemeenten binnen Nederland hebben inmiddels zo'n perkje als erkenning voor Veteranen. Het Witte Anjerperkje in Purmerend is aangelegd op de Algemene Begraafplaats nabij de herdenkingsmonumenten van de verzetsstrijders. Initiatief voor aanleg van dit perkje werd genomen door de 77-jarige veteraan Cor Persenaire.

Onderstaand een fotoreportage van het Witte Anjerperkje.

View the embedded image gallery online at:
https://veteranenpurmerend.nl/index.php/nieuws#sigProIdf1d6235567

Door het Coronavirus Covid-19 zijn veel bedrijven, instellingen en organisaties genoodzaakt aanpassingen te doen op hun bedrijfsvoering of activiteiten welke in de agenda staan. Zo ook Stichting Veterenen Purmerend. Tot onze grote spijt hebben wij - in samenwerking met gemeentebestuur van  Purmerend - het moeilijke besluit moeten nemen dit jaar geen Veteranenmiddag te organiseren.

Na het schudden van vele handen tijdens de nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2020 van de gemeente in de Purmaryn sprak burgemeester Don Bijl zijn nieuwjaarstoespraak uit. Na een optreden van het Stedelijk Orkest onder leiding van dirigent Edwin Paarlberg las Gerda Hooijberg van Dichterskring Waterland het winnend gedicht 75 jaar vrijheid voor. Het gedicht hangt levensgroot aan de poëziemuur tegenover boekhandel Het Leesteken in de Zuidersteeg. Het bestuur van Stichting Veteranen Purmerend werd verzocht op het toneel te komen, waar burgemeester Don Bijl voorzitter Peter Stiphout de Gouden Waarderingsspeld opspelde.

Agenda

Veteranencafé jaargang 2022
06 juli 2022
14:00 -
Spijkerman Eten & Drinken, Neckerdijk 1 Purmerend
Veteranencafé jaargang 2022
03 aug 2022
14:00 -
Spijkerman Eten & Drinken, Neckerdijk 1 Purmerend
Veteranencafé jaargang 2022
07 sept 2022
14:00 -
Spijkerman Eten & Drinken, Neckerdijk 1 Purmerend